EXTRALIGA HOKEJ Kultura Moravskoslezský Sport Středočeský Z domova

Kladno veze z Ostravy dva body. V prodloužení porazilo Vítkovice.

OSTRAVA – Kladno na ledě Vítkovic předvedlo další ze svých stíhacích jízd a došlo si pro vítězství za dva body. Rytíři v první části ztráceli o dvě branky, trefou Davida Stacha v poslední minutě třetiny se ale dostali na dostřel. Když pak soupeř v prostředním dějství odskočil, snížil Jakub Strnad – na kostce v tu chvíli svítilo už jen zbývajících 53 vteřin ze druhé periody. V závěru základní hrací doby pak srovnal Antonín Melka a utkání šlo do prodloužení. V něm uzmul druhý bod pro svůj tým kapitán Jakub Strnad!

Po vyrovnaném začátku utkání se Rytíři dostali do problémů Machačovým vyloučením. V přesilovce z ojedinělé střely orazítkoval Ondřej Roman tyč a krátce po skončení početní výhody se domácí přece jen radovali. Denis Godla vyrazil ránu od modré jen před sebe a Alexandre Mallet rychle dorazil do sítě – 1:0. Po padesáti vteřinách navíc bylo ještě hůře! Brendon Nash nestíhal dobruslit rozjetého Robertse Bukartse, který zakončil z levé strany přesně na vzdálenější tyč – 2:0. Rytíři se ze špatného startu do zápasu ale dokázali oklepat. V poslední minutě první části nahodil Brady Austin a David Stach tečoval letící kotouč do sítě. Sudí se ještě delší dobu radil s kolegou u videa, ale nakonec trefu uznal, o vysokou hůl se nejednalo – 2:1.

Přestože si Kladno přeneslo do druhé části pozitivní energii ze vstřelené branky a v prvních minutách se tlačilo za vyrovnáním, byli to právě Rytíři, kdo inkasoval. Vítkovičtí přejeli do protiútoku, Bukarts se dobře zorientoval a nabil do druhé vlny Ondřeji Romanovi, který Godlu bez větších problémů propálil – 3:1. V přesilovce domácích pak už puk opět poskakoval za zády kladenského brankáře, ale hosté se nakonec se štěstím ubránili a kotouč vyhodili. To Kladeňáci byli v závěru třetiny při vlastní výhodě úspěšnější! Antonín Melka vyjel před branku a krásně našel Jakuba Strnada, který už zakončoval za Svobodova záda – 3:2.

Třetí část nabídla vcelku očekávaný obraz hry. Kladno se tlačilo vpřed a v útočném pásmu trávilo většinu času, zatímco domácí sázeli hlavně na brejky. Práci tak měli oba gólmani – Svoboda čelil náporu, ale Nash v ideální pozici střílel stejně nepřesně. Na druhé straně musel být naopak pozorný Godla, na kterého mířily rychlé protiútoky. A klíčovým se nakonec ukázalo být Trškovo vyloučení šest minut před sirénou. Rytíři sice výhodu nevyužili, ale z přesilovkového tlaku na branku nakonec dosáhli! Strnadovu sraženou střelu Svoboda pouze vyrazil a Antonín Melka doklepl puk do brány – 3:3. Vítkovická střídačka si ještě vyžádala Coach’s challenge, o nedovoleném bránění brankáři ale nemohla být ani řeč. Domácí rázem zapnuli a snažili se jít za další trefou, jenže ta už jim přána nebyla. Došlo tedy na prodloužení.

V nastavených pěti minutách byli po většinu času nebezpečnější Vítkovičtí. Denis Godla ale pochytal vše, co musel, a udeřili hosté! Ladislav Zikmund předvedl dobrý tlak do branky, po němž skončil Svoboda bez hole, Jakub Strnad umotal skvělým pohybem všechny soupeře a skóroval – 3:4.

Text: Filip Ardon / Rytíři Kladno

Foto: ilustrační / Jan Tušík

Napsat komentář