EXTRALIGA HOKEJ Kultura Olomoucký Sport Středočeský Z domova

ZE SPORTU: Rytíři získali v Olomouci důležité tři body

OLOMOUC/KLADNO – Kladno zvládlo důležitý duel v Olomouci výborně a za vítězství 3:1 si připsalo tři body! V tabulce tak poskočilo už na desátou příčku. Rytíři odstartovali výborně a v první části vedli po trefách Jakuba Strnada a Bradyho Austina už o dvě branky. V prostředním dějství pak ještě navýšil Ladislav Zikmund a posléze už si hosté svůj náskok zkušeně hlídali. Denis Godla předvedl v kladenském brankovišti další famózní výkon a inkasoval až v samém závěru. Gól tak dostal poprvé po dlouhých 124 minutách a 33 sekundách.

První třetinu zvládli Kladeňáci odehrát na podtrženou jedničku! Hráli totiž opravdu zkušeně a dokázali trestat soupeřovy chyby. Hned ve třetí minutě dostal hodně prostoru mezi kruhy hostující kapitán Jakub Strnad, který si vyjel na ideální pozici a přesně zakončil – 0:1. O deset minut později se pak všichni olomoučtí hráči zapomněli na jedné půlce hřiště, zatímco za osu hřiště dostal puk Brady Austin. Kanadský bek už si střelu dokázal připravit a navýšil – 0:2. V závěru měli Rytíři k dispozici dvě přesilové hry, ani jednu však využít nedokázali. V posledních vteřinách měli veliký tlak domácí, Denis Godla si ale poradil skvěle.

A konec první části jako by předznamenal začátek druhého dějství. Hanáci totiž začali velmi aktivně a svůj nápor vystupňovali v přesilové hře. Godla však pokračoval ve skvělém výkonu a Rytíře opět několikrát podržel! Krátce po Machačově návratu do hry se pak navíc opět radovali hosté! Ladislav Zikmund zaskočil Branislava Konráda střelou od mantinelu a vyhnal olomouckého brankáře z klece – 0:3. A to byla pro domácí velká rána. Olomoučtí byli rázem v útlumu a Kladno mohlo sahat po další trefě, jenže Jan Lukáš se v brankovišti uvedl velmi dobře. Ke konci třetiny neuspěl v nebezpečném úniku zkušený Zbyněk Irgl.

Hra ve třetí části nabídla očekávaný obraz hry. Kohouti byli po většinu času v útočném pásmu, kde se snažili najít recept na Godlu, jenže famózní kladenský brankář ve spolupráci se svými spoluhráči likvidoval jednu možnost za druhou. Fanouškům hostí mohlo trochu zatrnout, když po jednom ze zákroků zůstal Godla bolestivě zkroucený v brankovišti, nakonec se ale z nepříjemné střely oklepal. Nakonec ale maskovaný fantom Rytířů na druhou nulu v řadě nedosáhl. V přesilové hře necelých pět minut před koncem jej prostřelil Zbyněk Irgl – 1:3. O možnost většího zdramatizování se ale domácí připravili sami. Hned po brance přišlo vyloučení na dvě minuty, a tak mohli kohouti zatlačit při výhodě bez brankáře až v poslední minutě. Denis Gogla ale žádné nepříjemnosti nepřipustil.

Text: Rytíři Kladno
Ilustrační foto: J. Tušík / TusikMedia

One Reply to “ZE SPORTU: Rytíři získali v Olomouci důležité tři body

Napsat komentář