Krimi Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Při závodu Přes tři jezy šlo o život! Strážník Poříčního útvaru se vrhl peřejí pod Staroměstským jezem pro posádku převrácené pramice

PRAHA – Převrácená pramice s šesti pasažéry, ledová voda a špatné vybavení posádky během svátečního závodu Přes tři jezy, zaměstnaly strážníky z Poříčního útvaru. Díky včasnému zásahu se podařilo všechny topící se závodníky dopravit do bezpečí a následně zajistit i jejich ztroskotané plavidlo.

Šok z pádu do ledové vody, příliš velká plovací vesta bránící orientaci, člen posádky přeceňující vlastní síly při snaze zachránit ostatní. To je jen malá část okolností, které mohly udělat ze svatováclavského závodu Přes tři jezy tragickou událost. Organizátoři však nepodcenili přípravy a tak společně s kolegy z dalších složek IZS dohlíželi na průběh i strážníci z Poříčního útvaru Městské policie Praha.

FOTOGALERIE…

A byl to právě jeden ze strážníků, který se jako první vrhl do peřejí pod Staroměstským jezem, kde před několika vteřinami skončila celá posádka závodní pramice Viking. Zde pomocí vlastní záchranné vesty zajistil kormidelníka a dvě děti, které následně dotlačil k plavidlu Vodní záchranné služby Praha. Ani situace zbytku posádky nebyla úplně „růžová“, časté volání o pomoc toho bylo důkazem.

Vyzvednutí strážníky na palubu služební lodi Pioneer, proto muselo být obrovskou úlevou. Následovalo rychlé zaháknutí potopeného plavidla a transport všech aktérů pondělního mokrého dobrodružství na pravý břeh Vltavy.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Foto: Petr Vana
Vodní záchranná služba

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Při závodu Přes tři jezy šlo o život! Strážník Poříčního útvaru se vrhl peřejí pod Staroměstským jezem pro posádku převrácené pramice

  1. Pingback: useful content

Napsat komentář