EXTRALIGA HOKEJ Královehradecký Kultura Sport Středočeský Z domova

ZE SPORTU: Vánoční zápas vyzněl lépe pro Kladno

KLADNO – Vánoční dresy přinesly Rytířům štěstí! Kladno ve sváteční sadě přehrálo hradecký Mountfield a zapsalo vítězství 3:1. Skóre otevřel v první části Ladislav Zikmund, který ve třetí třetině z přesilovky navýšil. Posléze ještě upravil skóre kapitán Jakub Strnad. Gólman Denis Godla dlouho sahal po druhé nule v sezoně, nakonec ale tři minuty před koncem inkasoval.

Kladno pokřtilo vánoční dresy hodně stylově. Hned ve čtvrté minutě hry totiž nabruslil do pásma Ladislav Zikmund, který zamířil přesně na bližší tyč – 1:0. Hosté tedy pochopitelně museli vrhnout daleko víc sil do útoku a zanedlouho mohli srovnat. Denis Godla po jednom ze zákroků zůstal ležet před brankovištěm, hostující útočník však nedokázal dorazit do odkryté klece. Hra se ale posléze hodně uklidnila a další větší šance k vidění nebyly.

FOTOGALERIE ZDE …

A v obdobném duchu se pokračovalo i v prostředním dějství. Vítězslav Bílek nebezpečně pálil z obdobné pozice jako v první části Zikmund, jenže Marek Mazanec tentokrát zasáhl jistě. Jinak zprvu kontrolovali puk více hosté, kteří se ale ne a ne dostat do větších možností. Radek Smoleňák opět odváděl skvělou práci před brankovištěm, Denis Godla si však vždy dokázal najít výhled a střely od modré jistě zastavoval. Ke konci třetiny pak opět začalo přebírat iniciativu Kladno. Ladislav Zikmund pokračoval v aktivní hře a dvakrát nebezpečně zakončoval z bezprostřední blízkosti. Mazanec si na něj však už dával dobrý pozor.

Gól Ladislava Zikmunda (foto: J. Tušík / TusikMedia.cz)

Na začátku třetí části byli hosté nedisciplinování a poprvé se vylučovalo. A Rytíři dokázali Klimovo vyloučení potrestat! Ladislav Zikmund byl skvěle postavený před brankovištěm a O‘Donnellovu střelu pohotově dorazil do sítě – 2:0. Druhou výhodu Kladeňáci nevyužili, to je ale dlouho mrzet nemuselo! Tomáš Redlich před brankou nezazmatkoval, Keharovu střelu přistrčil Jakubu Strnadovi a kladenský kapitán spolehlivě uklidil puk za Mazancova záda – 3:0. Vstřelené branky se však nakonec dočkali i hosté. Od Radka Smoleňáka se kotouč před brankovištěm odrazil až za Godlova záda – 3:1.

zdroj: Rytíři Kladno
foto: J. Tušík / TusikMedia.cz

Napsat komentář