Koronavirus Kultura Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Ústecký kraj vyzval poskytovatele lékařské pohotovostní služby a ostatním ambulantním lékařům: NEZAVÍREJTE ORDINACE, POMOZTE ODLEHČIT NEMOCNICÍM A ZÁCHRANÁŘŮM!

ÚSTECKÝ KRAJ – Tým odboru zdravotnictví vyzval poskytovatele LÉKAŘSKÉ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBY a ostatní ambulantní lékaře:“ NEZAVÍREJTE ORDINACE, POMOZTE ODLEHČIT NEMOCNICÍM A ZÁCHRANÁŘŮM!

„Vážení, velmi si Vážíme práci lékařů a lékařek v terénu. Situace v době nouzového stavu není jednoduchá pro nikoho. OOP v podobě respirátorů třídy FFP3 jednoduše nejsou k dispozici!

Respirátory třídy FFP1, FFP2 i obyčejné ústenky používají v našem kraji všichni záchranáři, nemocniční personál dennodenně pečující o pacienty v našem kraji!!!
Vezmeme-li v úvahu Hippokratovu přísahu a solidaritu mezi Vámi lékaři, prosím Vás pomáhejte a buďte Vašim pacientům v terénu k dispozici, nezavírejte ordinace bez náhrady, ale ROZHODNĚ PACIENTY NEODKAZUJTE MÍSTO VAŠÍ OBVYKLÉ POMOCI NA NEMOCNICE!!!

Respirátory FFP3 používají pouze ti, co přichází do kontaktu přímo s infikovaným pacientem. Je to otázka Vaší osobní volby, jak se k pacientům a nouzovému stavu postavíte. Bohužel objem kraji předaných věcí s ohledem na počet poskytovatelů zdravotních služeb v této fázi více neumožňuje. PŘITOM, skutečně NÁS (Ústecký kraj) ZACHRÁNILA mimořádná redistribuce zabavených věcí v Lovosicích, ale i tak je materiálu nedostatek. Snažíme se uspokojit požadavky, ale je jich více než jsme schopni zařídit. Proto nás mrzí nelibé reakce, některých z Vás, že roušky Vám nestačí a nechcete je, a kdeže jsou slibované respirátor třídy FFP3. Kdepak je ale Hippokratova přísaha?! Vraťte se do ordinací a pomáhejte společně se postavit proti koronaviru. Děkujeme!

Ordinace, které přeruší svůj provoz, vyzýváme, aby neopomněli postupovat v souladu se zákonem o zdravotních službách a oznámili tuto skutečnost bezodkladně krajskému úřadu!!“

Děkujeme, tým odboru zdravotnictví KÚÚK

Zdroj: Ústecký kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Ústecký kraj vyzval poskytovatele lékařské pohotovostní služby a ostatním ambulantním lékařům: NEZAVÍREJTE ORDINACE, POMOZTE ODLEHČIT NEMOCNICÍM A ZÁCHRANÁŘŮM!

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář