Koronavirus Kultura Politika Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Pět desítek klientů Domova U Trati v Litoměřicích má pozitivní testy na koronavirus

LITOMĚŘICE – I přes veškerá opatření je v Domově U Trati v Litoměřicích 52 klientů pozitivně testovaných na koronavirus. Celkem žije v zařízení zřizovaného příspěvkovou organizací Ústeckého kraje 72 klientů. Výsledky testování zaměstnanců dosud nejsou známy.

Jeden klient zemřel, nicméně podle lékařů šlo o onkologického pacienta s řadou dalších interních chorob a koronavirus nebyl hlavní příčinou úmrtí. Naprostá většina klientů pozitivně testovaných nevykazuje závažné příznaky. Naopak šest lidí lékařskou pomoc vyžaduje a dostávají ji v litoměřické a ústecké nemocnici.

Celé zařízení je v karanténě. Rodinní příslušníci jsou postupně informováni. Vedení penzionu i zřizovatel intenzivně spolupracuje s hygieniky. Veškerý režim se řídí krizovým plánem.

Členové krizového štábu města Litoměřice děkují řediteli Centra sociální pomoci Litoměřice (zřizovatel) Jiřímu Vinklerovi za předávání informací o aktuálním stavu, i když je vývoj takto nepříznivý. Krizový štáb v čele se starostou Ladislav Chlupáč myslí na všechny obyvatele domova a jeho zaměstnance. „Všichni doufáme, že bude brzy lépe. Nezapomínejme, že v těžkých dobách i pozitivní mysl může pomoci v uzdravování, i když je nesmírně těžké si ji uchovat,“ vzkazuje starosta klientům a zaměstnancům domova.

Zdroj: Město Litoměřice
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář