Královehradecký Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Devětadvacetiletý násilník se na Jičínsku pokusil znásilnit padesátiletou ženu! Dopaden byl za necelou hodinu

JIČÍNSKO – Kriminalisté obvinili ze spáchání závažné trestné činnosti devětadvacetiletého muže z Jičínska, který se v opilosti na Novopacku pokusil znásilnit padesátiletou ženu…

Policejní komisař u něho zahájil trestní stíhání ze spáchání přečinu znásilnění spáchaného ve stádiu pokusu. Provinilec se měl v úterý 21. dubna po devatenácté hodině na veřejném místě na Novopacku pokusit znásilnit padesátiletou ženu. Její volání o pomoc naštěstí zaslechla sousedka, která přispěchala napadené ženě na pomoc. Zjevně podnapilý útočník se zřejmě zalekl a z místa činu utekl. Policisté dle osobní a místní znalosti následně ustanovili možného pachatele. Za necelou hodinu se ho za výrazné aktivní pomoci dvou civilních osob podařilo zadržet. Nutno podotknout, že násilník téhož dne v dopoledních hodinách opustil brány věznice, kde si odpykával trest odnětí svobody za svojí předchozí trestnou činnost. Znovu nabytou svobodu si tak provinilec dlouho neužil.

Z uvedeného případu rovněž vyplývá, že i v dnešní době se mezi námi najdou lidé, kteří nejsou lhostejní ke svému okolí a přinejmenším svou všímavostí jsou ochotni s Policií ČR v případě potřeby aktivně spolupracovat. Díky této nezištné pomoci je samotná efektivita práce Policie ČR nejenom v okrese Jičín při ochraně života, zdraví, veřejného pořádku a majetku občanů mnohem vyšší a ve své podstatě nenahraditelná. Děkujeme.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Ten návrh akceptoval a soudce Okresního soudu v Jičíně před malou chvílí rozhodl o tom, že obviněný bude stíhán vazebně. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Autor: nprap. Aleš Brendl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář