Auto-Moto Doprava HZS Jihomoravský Krimi Policie Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Řidič rumunského kamionu smetl na dálnici D2 dodávku silničářů! Uvnitř zemřel zaklíněný dělník ŘSD

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Po půl druhé odpoledne ve středu naboural na dálnici D2 kamion do dodávky silničářů s vozíkem. Nehoda se stala na 57. kilometru ve směru ze Slovenska na Brno.

Po nehodě zůstal zaklíněný muž, kterého hasiči vyprošťovali pomocí hydraulického nářadí. Lékař záchranné služby však konstatoval smrt. Následně hasiči spolupracovali s Policií ČR při dokumentování nehody.

V 18.20 hodin hasiči zásah ukončili a odjeli na základnu. Po celou dobu zásahu byla dálnice na Brno neprůjezdná. Na místě zůstávají policisté a odtahová služba. Okolnosti karambolu vyšetřují stále policisté.

Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla rumunský řidič kamionu nevěnoval pozornost řízení a narazil v plné rychlosti do auta asistence ŘSD. Ve vraku asistenčního auta bohužel zahynul zaměstnanec ŘSD, manžel a táta 2 dětí. „Prosím proto znovu řidiče, především nákladních aut: Dívejte se na cestu před sebou. Jsou tam naši lidi.“

Mluvčí ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl k tragédii uvedl: „Vzhledem k včerejší tragické nehodě na D2, kde přišel o život náš zaměstnanec, táta dvou malých dětí, jsme v rámci organizace ŘSD ČR vyhlásili sbírku. Výtěžek ze sbírky zašleme rodině zesnulého dálničáře,“ dodal Rýdl.

Autor: Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář