Auto-Moto Doprava HZS Krimi Olomoucký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Hasiči na Olomoucku vyprostili z havarovaného auta zaklíněného zraněného řidiče

OLOMOUCKO – U vážné dopravní nehody, kdy řidič v Kostelci na Hané v Olomouckém kraji vylétl ze silnice a narazil do stromu a zůstal v havarovaném vraku auta zaklíněn, zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR. 

Hasiči využili všechny hydraulické nástroje. „Bylo to fakt těžké vyprošťování. Řidič byl zaklíněný v autě na třech místech. Ale povedlo se, zachránili jsme ho,“ popisuje s úlevou složitý zásah velitel družstva Martin Volík. K vážné dopravní nehodě vyjížděli prostějovští hasiči ve středu v noci ke Kostelci na Hané. Řidič při ní narazil do stromu a zůstal v automobilu složitě zaklíněný.

FOTOGALERIE…

👉 Využili jsme všechny naše hydraulické nástroje. Významnou roli sehrály vyprošťovací nůžky, rozpínácí válce, rozpínáky, řětězy. Některé jsme využili i ve více kusech.

👉 Zásah ztěžovalo to, že automobil bylo složité stabilizovat, jelikož byl uprostřed opřený o strom. Vozidlo jsme rozstříhali na třech místech, odstranili jsme také střechu.

👉 Řidiče jsme poté s pomocí páteřní desky z auta vytáhli a transportovali k vozidlu zdravotnické záchranné služby, která si jej převzala do péče.

👉 Komplikovaný a fyzicky náročný zásah s hydraulickými nástroji, z nichž každý váží minimálně 20 kilogramů, trval 35 minut.
👉 Pochvala od velitele zásahu putuje ke kostelecké jednotce sboru dobrovolných hasičů za perfektní spolupráci při zásahu…

Zdroj: HZS Olomouckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář