HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Dva požáry během jedné hodiny zaměstnaly v Pačlavicích na Zlínsku sedm jednotek hasičů

ZLÍNSKO – V 13:29 hodin byla přijata informace o požáru bývalého vepřína v místní části Pačlavic – Lhotě. Na místo vyrazily jednotky profesionálních hasičů ze stanic Morkovice-Slížany a Kroměříž, jednotky dobrovolných hasičů z Pačlavic, Morkovic-Slížan, a v rámci mezikrajské pomoci ze stanice Vyškov a z obce Ivanovice na Hané.

Po příjezdu na místo bylo velitelem potvrzeno, že požár zasáhl uskladněné dřevěné klády a část střechy bývalého vepřína. Jednotky natáhly několik útočných proudů a požár bleskově lokalizovaly. Po kontrole střechy a dalších prostor termokamerou byla v 14:14 hodin ohlášena celková likvidace události.

Asi minutu po hlášené likvidaci přijalo krajské operační středisko HZS Zlínského kraje informaci o dalším požáru, tentokrát nízké budovy v obci Pačlavice. K události okamžitě vyrazily jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů Zlínského kraje z prvního požáru, posílené o dobrovolné hasiče z obce Zdounky a v rámci mezikrajské pomoci o jednotku profesionálních hasičů z Vyškova. Na místě byl zjištěn požár garáží s uskladněným materiálem a jedním osobním automobilem. Jednotky na pokyn velitele zásahu okamžitě nasadily dva útočné proudy a požár dostaly během půlhodiny pod kontrolu. Díky rychlému příjezdu sil a prostředků se požár nerozšířil na další prostory, a bleskovým zásahem se tak podařilo zabránit větším škodám. Po uhašení všech ohnisek byla v 15:39 hodin ohlášena celková likvidace události.

K oběma požárům se dostavil vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který nyní pracuje na zjištění příčin vzniku těchto událostí i výši způsobených škod.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(PŘ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Dva požáry během jedné hodiny zaměstnaly v Pačlavicích na Zlínsku sedm jednotek hasičů

Napsat komentář