Jihomoravský Krimi Policie Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Strážníci zasáhli v nemocnici v Brně proti muži který ohrožoval zdravotníky nožem

BRNO- Zdravotnický personál Fakultní nemocnice u svaté Anny se koncem minulého týdne obrátil na linku 156 s naléhavou prosbou o rychlý příjezd strážníků. Na oddělení tam totiž údajně působil potíže agresivní a silně opilý pacient, který navíc vytáhl nůž a zamkl se s ním na toaletě. 

Zaměstnanci měli pochopitelné obavy, protože neměli tušení, co se zbraní zamýšlí. Strážníci pořádkové jednotky proto několikrát zpoza dveří zopakovali výzvu, aby nebezpečný předmět odložil, a vstoupili do místnosti.

„Strážníci se chránili protiúderovým štítem, a protože měl muž v ruce nůž, vyrazili mu ho teleskopickým obuškem. Bylo pro nás naprosto klíčové zasáhnout okamžitě, a to z toho důvodu, že samozřejmě není vhodné pohybovat se po zdravotnických zařízeních se zbraněmi.“sdělil mluvčí Městské Policie Brno Jakub Ghanem

Podezřelého potom dostali pod kontrolu donucovacími prostředky a spoutali ho. Na těle měl drobná zranění, která si podle svých slov i podle zdravotníků způsobil ještě před příchodem do nemocnice. Lékař doporučil převoz na záchytnou stanici a strážníci proto asistovali i při převozu sanitkou. Městská policie se událostí dál zabývá.

Zdroj: MP Brno

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář