HZS Krimi Moravskoslezský Policie Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Kriminalisté i nadále vyšetřují tragický požár bytu v Havířově, který nepřežily dvě děti

HAVÍŘOV – Kriminalisté havířovské policie i nadále vyšetřují včerejší tragický požár bytu, při kterém zemřeli dva chlapci ve věku tři a pět let. Třetí dítě, devítiletá dívenka přežila díky duchapřítomnosti náhodného kolemjdoucího muže. Dívka skončila s vážným zraněním v nemocnici. 

O tragédii jsme aktuálně informovali již včera. U požáru vedle hasičů zasahovaly i posádky záchranářů Moravskoslezského kraje.  Na místo postupně operátoři ZZS vyslali čtyři týmy – lékařské z Havířova a Orlové, zdravotnické pak z Havířova a dva z Ostravy.

Z prostor domu, v němž k požáru došlo, byly poté vyneseny dvě děti předškolního věku, obě bez známek života. Posádky záchranářů ihned zahájily v sanitních vozech rozšířenou resuscitaci a za pomoci přístrojové techniky a léků se snažili obnovit jejich srdeční činnost. Přes veškeré nasazení týmů záchranné služby bylo hodinu trvající úsilí marné a zasahující lékaři museli bohužel nakonec konstatovat smrt obou dětí.

V péči záchranářů byla rovněž dívka školního věku. Prvotní vyšetření neukázalo vnější poranění, ani známky ohrožení života. Pacientka byla následně předána do další péče v havířovské nemocnici.

I nadále policisté a vyšetřovatelé hasičů zjišťují příčiny vzniku tragického požáru. V době požáru byly děti samy doma.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Kriminalisté i nadále vyšetřují tragický požár bytu v Havířově, který nepřežily dvě děti

Napsat komentář