Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Záchranáři ošetřovali pět zraněných při střetu motocyklu s automobilem na Frýdecko-Místecku

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Po sedmnácté hodině byla na tísňovou linku 155 nahlášena dopravní nehoda na silnici poblíž obce Dobrá. Na místo byly operátory ZZS ihned vyslány pozemní a letecká posádka.

Týmy záchranářů pomáhaly celkem pěti zraněným: Devětatřicetiletý muž, který cestoval na motocyklu, byl v okamžiku příjezdu týmů záchranné služby při vědomí, utrpěl však vícečetná život ohrožující poranění, a to v oblasti hrudníku, horní a dolní končetiny. Zasahující lékař jej musel uvést do umělého spánku a převést na přístrojem řízenou plicní ventilaci. Po provedení přednemocniční neodkladné péče byl pacient vrtulníkem transportován do ostravské Fakultní nemocnice a tam předán do péče týmu urgentního příjmu.

Záchranáři ošetřili také čtyři další osoby, jež cestovaly v osobním vozidle: Dvě ženy a dvě děti (10 a 2 roky). Všechny utrpěly lehká nebo středně těžká poranění, povětšinou v oblasti hrudníku. Po prvotním ošetření byly předány na úrazové ambulanci frýdecko-místecké nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Záchranáři ošetřovali pět zraněných při střetu motocyklu s automobilem na Frýdecko-Místecku

  1. Pingback: Click Here

Napsat komentář