Auto-Moto Doprava HZS Krimi Počasí Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Dramatická situace kvůli větrné smršti zaměstnala i hasiče na Uherskohradišťsku

ZLÍNSKO – Během jedné hodiny vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči k více jak 80 událostem, spojených se silným větrem a deštěm. Po osmé hodině večerní byla jako první dramatická situace na Uherskohradišťsku, kde hasiči vyjeli celkem ke 34 událostem. Jednalo se především o odstranění popadaných stromů na komunikace. V Hluku a Ostrožské Nové Vsi silný vítr poškodil střechu rodinného a bytového domu. V Hluku došlo i k požáru pole od blesku. Také byli hasiči vysláni do Hradčovic, kde došlo k požáru transformátoru.

Další zasaženou oblastí bylo Kroměřížsko. Zde hasiči byli vysláni k celkem 33 událostem. Opět se jednalo o odstranění stromů z cest. Na třech místech v Hulíně hasiči zajišťovali poškozené krytiny střech, které zničil silný vítr a hrozil jejich pád na veřejné prostranství. V obci Bílany zasahovali hasiči u popadaných stromů, zajišťovali utrženou střechu domu a hasili požár transformátoru po úderu blesku.

Následně se silný vítr přesunul na Zlínsko. Zde hasiči během krátké chvíle byli vysláni k 25 událostem. Jednalo se o popadané stromy na cesty. Ve třech případech zajišťovali poškozené střechy na domech. Na Mladcové vítr převrátil zahradní domek.

Nejméně zasaženou oblastí bylo Vsetínsko. Zde hasiči vyjeli k 8 hlášeným událostem. Ve všech případech se jednalo o odstranění popadaných stromů.

I když se situace v kraji uklidnila, vítr utichl a přestalo pršet, hasiči stále přijímají nová oznámení o popadaných stromech na komunikace.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář