Krimi Policie Pomáháme Praha Složky IZS Sport Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ ZPRÁVA: Policista se výrazně podílel při záchraně lidského života během fotbalového zápasu

PRAHA VENKOV – ZÁPAD – Ve svém volnu ani na vteřinu nezaváhal pomoci s poskytnutím profesionální první pomoci. 

Během přátelského fotbalového zápasu, který se odehrával začátkem srpna v Kolíně, se jako hráč jednoho z týmů účastnil i policista pprap. Ondřej Soběslav, sloužící na dopravním inspektorátu Územního odboru Prahy venkov – Západ.

O přestávce na lavičce zkolaboval muž, který ztratil vědomí. Rychle a duchapřítomně zareagovali přítomní lidé, zejména policista Ondřej Soběslav, klubový lékař a předseda jednoho fotbalového klubu, kteří muži začali okamžitě poskytovat první pomoc.

Policista Ondra se pohotově ujal provádění srdeční masáže do doby, než si pacienta převzali do péče přivolaní záchranáři. Boj o život pana rozhodčího nevzdával, i když se čas zdál nekonečný! Ve stabilizovaném stavu byl muž následně převezen do nemocnice k provedení dalších vyšetření.

Zasahující lékař na místě konstatoval, že právě prvotní, rychlé, profesionální a efektivní jednání těchto mužů zachránilo pacientovi život!

K celé situaci policista skromně podotkl: „Nikdo z nás by se neměl zdráhat možnosti účastnit se například kurzů první pomoci, neboť opravdu člověk nikdy neví, kdy a kde nastane situace, při níž je třeba okamžitě zasáhnout a pomoci.Když se se mnou pan rozhodčí později zkontaktoval a řekl mi, že je v pořádku, uvědomil jsem si, že ten den nebyl prožitý nadarmo a měl smysl, což pro mě bylo největší ocenění. “

Autor: por. Mgr. Eva Hašlová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář