HZS Krimi Liberecký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Kvůli požáru elektroinstalace v panelovém domě v Jablonci nad Nisou hasiči evakuovali 36 osob

JABLONEC NAD NISOU – Jednotky druhého stupně požárního poplachu vyjely včera v 16:43 hodin k nahlášenému požáru „stoupaček“ v 10. patře panelového domu v ul. Mšenská v Jablonci nad Nisou. 

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár elektroinstalace ve společných prostorách domu. Chodby ve vyšších patrech byly tou dobou již plné kouře, hasiči proto zahájili okamžitou evakuaci 36 obyvatel domu, z toho 12 osob vyvedli pomocí vyváděcích masek. Během události nebyl nikdo zraněn. Na požár jednotky nasadily 1 vodní proud.

Likvidaci požáru hasiči ohlásili dvě hodiny od nahlášení události, tj. v 18:43 hodin.  Nutná byla závěrečná prohlídka termokamerou, která neodhalila žádná další skrytá ohniska. Místo události hasiči protokolárně předali sdružení vlastníků. Dobrovolná jednotka JSDH Paseky zůstala na místě pro dohlídku ještě další dvě hodiny.

Pro obyvatele z 10., 11., 12., patra bylo nutné zajistit z důvodu neobyvatelnosti bytů náhradní ubytování. To si zajistili vlastní cestou, celkem se jednalo o 12 bytů.

Příčina události a výše škody je předmětem šetření, to proběhne znovu na místě během dnešního dne.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jablonec nad Nisou spolu s JSDH Paseky, JSDH Janov nad Nisou a JSDH Proseč nad Nisou.

Autor: por. Bc. Lucie Hložková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář