Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Sedmadvacetiletý řidič osobního auta, který vjel na Českokrumlovsku na železničním přejezdu pod vlak, byl pod vlivem drog

ČESKOKRUMLOVSKO – Řidič osobního vozidla, který vjel na železniční přejezd u Holkova na Českokrumlovsku a střetl se s vlakem, byl pod vlivem omamné a psychotropní látky amfetaminu. 

Na železničním přejezdu u Holkova došlo k dopravní nehodě. Řidič (27 let) jel ve vozidle značky VW ve směru od Prostředních Svinců na Holkov, když pravděpodobně nerespektoval výstražné zvukové a světelné znamení a vjel na železniční přejezd v době, kdy zde projížděl osobní vlak. Ten jel ve směru od Kaplice na České Budějovice. Došlo ke střetu, při kterém vlak odmrštil osobní automobil mimo železniční přejezd. Zastavil o několik desítek metrů dál. Řidič osobního automobilu utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Ve vlaku byla desítka cestujících a členové posádky, nikdo z nich nebyl zraněn. Přesné příčiny a okolnosti této nehody jsou předmětem dalšího šetření.

FOTOGALERIE… 

DOPLNĚNÍ: Českokrumlovští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Zraněný řidič osobního automobilu totiž řídil pod vlivem omamné a psychotropní látky amfetamin. Řidič vlaku nebyl pod vlivem alkoholu ani jiné návykové látky. Při nehodě vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na 280 000 korun.

Autor: por. Ing. Štěpánka Schwarzová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář