Auto-Moto Doprava Krimi Policie Praha Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Policie ČR: „Ani na kolech nám neujedete!“

PRAHA – Dost „zábavnou“ službu měla stejná hlídka policistů ze čtyřkové „oháesky“, které na začátku října ujížděli hned dva cyklisté. Oba však havarovali. 

První případ se stal v pražské Michli, v sobotu v půl páté odpoledne. Policisté spatřili cyklistu na černém kole, kterého se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy je spatřil, začal před policisty ujíždět na kole. Zastavil ho až betonové přemostění, do kterého v plné rychlosti naboural a následně se policistům „vzdal“. Čtyřiatřicetiletý muž policistům sdělil, že kolo dostal od kamaráda a nedokáže vysvětlit, kde ho vzal. Následným šetřením kolegové zjistili, že se jedná o právě odcizené jízdní kolo, z podzemních garáží, v Tigridově ulici v Praze 4.  Celý případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Další případ se stal ve středu patnáct minut po deváté hodině ranní. Stejní policisté ze čtyřkové „oháesky“ projížděli Chilskou ulicí v Praze 4, kde si všimli dvou cyklistů. Jeden z nich se neustále otáčel za policejní hlídkou a v momentě, kdy policisté zapnuli majáky, začal muž ve žluté reflexní bundě ujíždět. U zastávky metra Opatov sjel na kole ze schodů a havaroval. Následně se snažil ještě utéct, ale zakopnul o kolo. Poté ho policisté, za užití donucovacích prostředků, zpacifikovali a zadrželi. Na místě pak zjistili, že se jedná o recidivistu, který je v celostátním pátrání, a to z důvodu opakující se majetkové trestné činnosti na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje. Při prohlídce u něj nalezli větší množství pervitinu. Pětatřicetiletý podezřelý byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Policisté také zjišťují původ kola, na kterém muž ujížděl, do současné chvíle ho totiž nikdo nenahlásil jako odcizené.

Autor: por. Mgr. Violeta Siřišťová 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Policie ČR: „Ani na kolech nám neujedete!“

Napsat komentář