Doprava Krimi Policie Pomáháme Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Revizor poznal útočníka, který v pražském metru brutálně napadl devadesátiletou ženu

PRAHA – Pražští policisté dnes krátce po deváté hodině ráno omezili na osobní svobodě v Praze 5 podezřelého muže, který odpovídá popisu hledaného útočníka z napadení devadesátileté seniorky v pražském metru. Na linku 158 zavolal všímavý revizor Dopravního podniku, který útočníka díky medializaci poznal. 

„Tímto děkujeme všem občanům za pomoc při pátrání po hledaném muži a také děkujeme všem médiím za zveřejnění této pátrací relace,“ řekl policejní mluvčí nprap. Richard Hrdina.

Jak jsem již informovali incident se stal ve středu odpoledne 6. ledna v soupravě metra ve stanici Prosek. Devadesátiletá seniorka, která špatně vidí a pohybuje se o holi, si chtěla v metru sednout na sedadlo. Na něm ale ležel muž a celé ho zabíral. Proto ho požádala, jestli by si mohl normálně sednout a udělat jí místo. Muž ale vstal a začal ji bít rukama do obličeje. Napadené na pomoc přiskočili cestující a útočník ze soupravy vystoupil. Jeden z cestujících ho pak svedl na zem a chtěl ho zadržet do příjezdu policie. To by se mu zřejmě i podařilo, protože ho držel na zemi a evidentně měl nad ním převahu. Jenže v soupravě nechal položený batoh s doklady, o který nechtěl přijít a když hrozilo, že by souprava odjela, tak ho pustil a zpátky do ní nastoupil. Útočník tak zůstal na nástupišti, kde jeho tvář zachytila kamera, když čekal na další soupravu.

Poškozená seniorka následně skončila v péči záchranářů kvůli zranění v obličeji. Také jí útokem byly poškozeny brýle, čímž vznikla škoda přes tři tisíce korun. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což hrozí až dva roky vězení.

Autor: redakce 
Zdroj: Policie ČR

.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář