Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Středočeský Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Hasičská cisterna bohužel k nočnímu požáru na Kolínsku nedorazila! Při nárazu vozu do domu zemřel jeden z hasičů, další jsou zranění…


KOLÍN – Včera před jedenáctou v noci havarovala hasičská cisterna. Jeden příslušník HZS nepřežil, další jsou zraněni. 

Ve středu, deset minut před jedenáctou hodinou večer, obdržel operační důstojník na linku tísňového volání 158 oznámení o nehodě hasičského vozu na Kolínsku.

Cisterna s posádkou profesionálních příslušníků Hasičského záchranného sboru jela k požáru hospodářského stavení do obce Krakovany, na místo ale bohužel nedojela. Po cestě řidič s cisternou naplněnou vodou havaroval. Nejprve narazil do semaforu, následně do rodinného domu, kdy v důsledku nárazu došlo k utržení pravého předního kola a cisterna skončila převrácená na boku. Uvnitř zůstala zaklíněna celá posádka vozu.

Na místo okamžitě vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému, které okamžitě a  koordinovaně prováděly záchranné práce a vyprošťovaly raněné příslušníky hasičského záchranného sboru.

Kromě řidiče (r. 1982), který při nehodě utrpěl velmi vážné zranění, s kterým byl transportován do zdravotnického zařízení, byli v kabině cisterny uvězněni další tři hasiči. Dva z nich (r. 1981, r. 1993) vyvázli z nehody „jen“ s lehkým zraněním, jejich kolega (r. 1989) utrpěl zranění tak závažná, že jim  přímo na místě podlehl.

Proč k nehodě došlo, jaká byla její příčina, to budou nyní prověřovat policisté služby kriminální policie a vyšetřování z Územního odboru Kolín. Ti již také nařídili soudní pitvu muže, který jako jediný nehodu nepřežil. K vyšetřování nehody bude rovněž přizván soudní znalec z oboru silniční nehody k vypracování znaleckého posudku ke zjištění nehodového děje a všech příčin, které jej ovlivnily.

V noci se cestou k zásahu stala kolínským hasičům velká tragédie. Došlo k nehodě a převrácení cisterny. 3 příslušníci HZS jsou zraněni, jeden z nich je v nemocnici. Bohužel jejich 33 letý kolega, skvělý člověk a hasič, nehodu nepřežil. Upřímnou soustrast celé rodině, pro kterou se život obrátil dnes v noci do noční můry, upřímnou soustrast přátelům a kolegům z HZS Středočeského kraje Kolín. Je mi to nesmírně líto,“ dodává k tragické události hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

Autor: Mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
Policie ČR

a Hejtmanka Petra Pecková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz