HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů Zvířata

Sousedé na Uherskohradišťsku rozbili okno a vlezli do hořící restaurace! Tam našli zraněného majitele a jeho psa

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Tři jednotky hasičů, a to ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolné jednotky z Hluku a Vlčnova, zasahovaly dnes odpoledne v obci Hluk na Uherskohradišťsku u požáru, ke kterému došlo v objektu místní hospody.

Sousedé tohoto objektu viděli kouř, který se z domu valil. Proto rozbili okno a vlezli dovnitř, kde našli zraněného majitele a jeho psa. Muže ihned vytáhli ze zakouřeného objektu ven a pomocí práškového hasícího přístroje požár téměř uhasili.

Jako první na místo požáru přijeli místní dobrovolní hasiči. Ti s pomocí jednoho vysokotlakého proudu požár dohasili. Profesionální hasiči si do péče převzali zraněného majitele, kterému poskytli první předlékařskou pomoc. Poté muže předali přivolaným záchranářům. Nakonec hasiči objekt zkontrolovali termokamerou.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který šetřením zjistil, že k požáru došlo v prostoru kuchyňky bytu majitele objektu. Příčinou tak byla technická závada na elektroinstalaci pračky, zabudované v kuchyňské lince. Škodu vyčíslil vyšetřovatel předběžně na 50 tisíc korun.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář