Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME VIDEEM: Strojvedoucí jednoho z nákladních vlaků u Světce na Teplicku nezastavil před návěstidlem a pokračoval v jízdě! Pak následovala tragická srážka! Železniční neštěstí nepřežil jeden muž, druhý skončil v nemocnici

SVĚTEC – Tragicky skončil nedělní střet dvou nákladních vlaků u Světce na Teplicku. Jedna z lokomotiv následně začala hořet a nejméně čtyři vagóny vykolejily. Vlak, který vzplál, vezl v cisternách propanbutan, druhý nákladní vlak přepravoval uhlí. 

Při srážce utrpěl jeden strojvedoucí závažná zranění neslučitelná se životem, druhého těžce zraněného pak záchranáři transportovali do teplické nemocnice.

Potvrdil to mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník s tím, že na místo byl vyslán i vrtulník leteckých záchranářů, ten se ale nakonec vrátil prázdný.

VIDEOREPORTÁŽ… 

Podle mluvčího HZS Ústeckého kraje Lukáše Marvana na místě železniční nehody zasahovalo devět hasičských jednotek. Na místě pak po uhašení plamenů zůstaly drážní jednotky hasičů kvůli vyproštění havarovaných lokomotiv. Náklad naštěstí nezačal hořet, plameny přivolaní hasiči dostali včas pod kontrolu.

Na železniční trati u Světce poblíž Bíliny na Teplicku se střetly dva nákladní vlaky společnosti ČD Cargo a společnosti Unipetrol Doprava. Již nyní je předběžně patrné, že strojvedoucí jednoho z nákladních vlaků nezastavil před návěstidlem a pokračoval v jízdě! Během krátkého okamžiku následovala tragická srážka.

FOTOGALERIE…

Okolnosti tragické železniční nehody i nadále vyšetřují kriminalisté teplické policie a Drážní inspekce. Nehodou vznikla velká škoda přesahující desítky milionů korun a poškozená železniční trať bude uzavřena odhadem ještě několik dní.

Autor: Honza Vraný
a Jitka Andrlová
Foto: HZS ÚK,
Petr Andrle a Jirka Fait

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME VIDEEM: Strojvedoucí jednoho z nákladních vlaků u Světce na Teplicku nezastavil před návěstidlem a pokračoval v jízdě! Pak následovala tragická srážka! Železniční neštěstí nepřežil jeden muž, druhý skončil v nemocnici

  1. Pingback: connetix

Napsat komentář