Finance Kultura Pomáháme PR Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Hlavní turistická atrakce Žatce, Chrám chmele a piva, hledá nájemce, který by provozoval Restauraci U Orloje s minipivovarem a s rozlehlou dětskou hernou

ŽATEC – Areál bývalé chmelařské sušárny a skladů je lákadlem pro turisty z Česka i zahraničí. Původní myšlenkou byla komplexní nabídka návštěvníkům, kteří by se po prohlídce zajímavého objektu s mnoha atrakcemi občerstvili v chrámové restauraci s vlastním minipivovarem. Restaurace měla sloužit i jako další zdroj příjmů celého areálu.

Zatímco turistickou část Chrámu chmele a piva se daří postupně rozvíjet, restaurace s minipivovarem se opakovaně potýká s různými problémy. „Jedním z důvodů je to, že je složité skloubit na jedné straně náplň příspěvkové organizace města, kterou je samotný chrám, jenž má lákat turisty, a na druhé straně komerční aktivity restaurace, jež si vyžaduje jinou péči a organizaci,“ vysvětlil současný ředitel CHCHP Karel Havelka.

Protože se nepodařilo obě složky CHCHP ideálně propojit, zkouší město Žatec jako zřizovatel příspěvkové organizace změnit přístup. Turistická část chrámu zůstane příspěvkovou organizací města, ale největší žateckou restauraci s minipivovarem a dětskou hernou CHCHP nyní nabízí k pronájmu. Město i CHCHP si od toho slibují, že zájem projeví zkušený provozovatel, jenž si poradí se specifickými potřebami restaurace s vlastní výrobou piva a zajistí její rozvoj.

Podrobné podmínky pronájmu, jehož jedním parametrem má být roční nájem ve výši 960 tisíc Kč, jsou zveřejněné na internetových stránkách www.chchp.cz.

Autor: Tomáš Kassal

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář