Auto-Moto Doprava Ekologie HZS Krimi Městská policie Policie Politika Složky IZS Středočeský Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Mladá ekologická aktivistka „Alžbětko“ v Mladé Boleslavi o sobě opět dává netradiční formou vědět! Iniciativa celý protest s „přilepením“ k silnici natočila

MLADÁ BOLESLAV – Mladá ekologická aktivistka „Alžbětko“ o sobě opět dává netradiční formou vědět! Blokuje dopravu, vrhá se pod autobusy a v neposlední řadě si lepí vteřinovým lepidlem ruku k silnici.

Redakci se podařilo získat video z poslední „akce“ v Mladé Boleslavi, kde u kruhového objezdu poblíž mladoboleslavského stadionu si aktivistka s transparenty na těle z iniciativy Extinction Rebellion (rebelie proti vyhynutí) Mladá Boleslav přilepila ruku lepidlem k vozovce…

Celou událost s blokací objezdu v podání „Alžbětko“, si natočili zástupci iniciativy. Ano TO Alžbětko, tedy ve středním rodě!  Každý týden si jeden člen z hnutí sedne jednotlivě do vozovky a blokuje dopravu vlastním tělem. Takto pak aktivisté blokují dopravu a vyjadřují údajně svou rebelii ohledně klimatické krizi.

VIDEOZÁZNAM Z CELÉ AKCE… 

Pomoci pak museli ženě přivolaní hasiči, kteří ji ruku „odlepili“ benzinem. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR. Aktivisté asi půlhodinové video vysílali živě na sociální síti.

Tímto protestem tak iniciativa na dlouhých desítek minut zaměstnala všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR. Přivolaní hasiči následně kolem aktivistky rozestavěli clonovou zástěnu a „odlepili“ ji pak ruku ze silnice pomocí benzinu.

Mladoboleslavská skupina hnutí Extinction Rebellion – založeného v Anglii. Cílem hnutí je apelovat na vládu, aby začala jasně řešit klimatickou krizi.

Autor: redakce
Zdroj: Extinction Rebellion Mladá Boleslav

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář