Dobrovolnictví HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů Zvířata

OBRAZEM: Pomoc nyní potřebují i domácí mazlíčci v postižených lokalitách jižní Moravy…

HODONÍNSKO – Dalším dnem pokračují odklízecí práce v tornádem postižených obcí na Hodonínsku. Po lidech tak nyní přichází masívní pomoc i domácím zvířatům. Záchranné týmy hasičů z trosek a sutin domů nalézají první vystrašené psy a kočky. Další zvířecí nalezenci se pak potulují volně po obcích a marně hledají svůj domov.

Někteří lidé se dozvěděli, že se jejich domy budou úplně strhávat. Nebudou se tedy mít kam vrátit třeba rok, kdy budou stavět. „Z toho důvodu budeme pomáhat stavět na jejich pozemcích kotce pro jejich pejsky, aby se nemuseli oddělovat na tak dlouhou dobu. Jedná se hlavně o psy velké, na výchovu náročnější, zvyklé na své páníčky,“ říkají zástupci spolku Dočasky.cz, poskytující dočasného domova ztraceným, opuštěným a týraným psům.

FOTOGALERIE…

Pokud můžete přispět, budeme rádi za jakýkoliv příspěvek na č.ú. 2700453368 / 2010, VS 111, abychom mohli kotce a materiál nakoupit. „Zatím předpokládáme, že budeme potřebovat okolo 100 000 Kč, ale nedokážeme to spočítat přesně, protože další lidé se nám hlásí,“ dodávají zástupci Dočasky.cz.

Hledají také firmy, které vyrábějí, prodávají kotce a dokáží je rychle vyrobit a zajistit převoz nebo mají kotce na skladě. Lidi, kteří dokáží kotce přivézt, které mají doma a již je nepotřebují. Pokud dokážete svoje kotce dovézt, volejte na tel. 777 866 555 (NEVOLEJTE PROSÍM S NABÍDKOU DOČASNÝCH PÉČÍ!!!, nedaří se potom dovolat lidem, co vezou boudy a kotce)

Nabídky dočasných péčí můžete dál posílat na pomoc@docasky.cz, ale tady se jedná o psy, kteří své majitele mají a potřebují provizorní řešení třeba na rok nebo déle, nejedná se o krátkodobé umístění.

Na místě nejsou zvířata, která můžeme umisťovat do bytu k dalším psům jako bezproblémové, neznáme jejich povahy a nedokážeme nijak zaručit, jak se budou chovat.

Autor: redakce
Zdroj: Dočasky.cz
Foto: HZS Kraje Vysočina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OBRAZEM: Pomoc nyní potřebují i domácí mazlíčci v postižených lokalitách jižní Moravy…

Napsat komentář