Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Šedesátiletý žhář v Jirkově na Chomutovsku zapálil dveře od bytového domu! Skončil ve vazbě

JIRKOV – Ve vazební věznici skončil 60letý muž, který měl v průběhu lednové noci v Jirkově zapálit vstupní dveře do bytového domu. Policisté přijali oznámení od městských strážníků, kteří dotyčného předtím vykazovali z domu v sousední ulici, kde spal.

Strážníci pak muže sledovali pomocí kamerového systému, kde bylo patrné, že muž se přesunul o kus dál, podpálil nejprve papírovou tašku a od ní pak přinesený vánoční stromek. Ten položil těsně k vchodovým dveřím bytového domu, které se od hořícího stromku vznítily. Oheň dále poškodil fasádu i venkovní světlo.

V době, kdy došlo k požáru, se v domě nacházelo dvacet osob. Na místo se dostavila policejní hlídka, které se podařilo oheň uhasit, takže nikdo z obyvatel domu nemusel být evakuován. Podezřelý muž byl strážníky krátce po činu nedaleko místa zadržen a policisté ho umístili do cely. Vyšetřovatel muže obvinil z trestného činu obecného ohrožení a podal podnět ke vzetí obviněného do vazby.

Jirkovan, který se k činu doznal, je tak vyšetřován vazebně. V případě uznání viny mu může hrozit až osmiletý trest odnětí svobody.

Autor: por. Mgr. Miroslava Glogovská

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “KRIMI: Šedesátiletý žhář v Jirkově na Chomutovsku zapálil dveře od bytového domu! Skončil ve vazbě

Napsat komentář