HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM DRAMA: Zahraniční dělník zkolaboval na lešení stavby rozestavěného domu v Hradci Králové! Pomoci mu museli hasiči a záchranáři

HRADEC KRÁLOVÉ – Staveniště a záchrana osoby, která vyžaduje lékařskou pomoc – tato činnost je občas předmětem výcviků jednotek požární ochrany, a ne zbytečně. Takový zásah měli královéhradečtí hasiči a záchranáři naostro.

Transport jedné osoby ze stavby v ulici Na Brně v Hradci Králové zajišťovali ve spolupráci se záchranáři profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Dělník zkolaboval na lešení v 4. nadzemním podlaží. Zdravotníci pacienta zajistili, v transportní plachtě ho pak jednotka přenesla přes stavbu k výtahu a dále do sanitky.

FOTOGALERIE…

Na tísňové lince 155 totiž byl oznámen náhlý kolaps zahraničního dělníka, kterého zdravotní indispozice postihla právě při práci na takovémto místě. Na pomoc mu vzápětí vyrazili záchranáři spolu s lékařem ze základen v Hradci Králové.

Spolu s hasiči z HZS Královéhradeckého kraje muže s poruchou vědomí přemístili z lešení do bezpečnějšího prostoru uvnitř budovy, kde mu poskytli potřebnou přednemocniční péči. Po stabilizaci zdravotního stavu byl dělník přenesen ke stavebnímu výtahu a následně dopraven do přízemí.

Po umístění do sanitního vozu jej záchranáři převezli k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
a Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář