Dobrovolnictví Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Středočeský Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Český den proti rakovině – zakoupením žlutého kvítku měsíčku lékařského můžete podpořit boj proti rakovině

ČESKO – Český den boje proti rakovině, který připadá na dnešní den, je 25. ročník této sbírkové akce, při které můžete zakoupením žlutého kvítku měsíčku lékařského podpořit boj proti rakovině. Letošní barva stužky je zelená a minimální cena kvítku je dvacet korun.

Věříme, že navzdory složité situaci dobrovolníky ve žlutých tričkách v ulicích potkáte a kytičku si koupíte! Pomoci můžete snadno také koupením e-kytičky přes DMS nebo formou mobilní aplikace.

Vzhledem k epidemické situaci se sbírka v ulicích v tradičním květnovém termínu nemohla uskutečnit. Dobrovolníky s kytičkami v ulicích potkáte od středy 29. září do pátku 1. října. Na pevných prodejních místech bude možné kvítky získat až do neděle 3. října.

Hlavní téma letošní sbírky: Nádory ledvin a močového měchýře – možnosti prevence.

Cíle sbírky:
Preventivně působit na širokou veřejnost prostřednictvím letáků s informacemi. Za nabízené kvítky měsíčku lékařského získat prostředky na boj proti rakovině – na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

Koupit e-kytičku pomocí DMS můžete přímo ZDE.

Finance získané z dárcovských SMS budou použity:

– na prevenci nádorových onemocnění a výchovu ke zdravému způsobu života,

– pro zlepšení kvality života onkologických pacientů,

– pro podporu onkologického výzkumu a přístrojového vybavení onkologických pracovišť.

Více informací o sbírce naleznete také ZDE.

20 Kč

Zdroj: Český den proti rakovině

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář