Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Série vážných dopravních nehod během 90 minut dnes zaměstnala několik posádek jihočeských záchranářů

JIHOČESKÝ KRAJ –  Od ranních hodin dnes záchranáři Jihočeského kraje  evidují již 6 dopravních nehod se zraněním, z toho 3 nehody jdoucí po sobě během 90 minut byly vážné…

K první vážné nehodě došlo na Jindřichohradecku, kde střetla 2 auta.

K nehodě byly vyslány dvě pozemní posádky v režimu Rendez-Vous (s lékařem) a režimu RZP (rychlá zdravotnická pomoc) . Navzdory silnému nárazovému větru vzlétl také Kryštof 13. Při nehodě došlo ke zranění 3 mužů, z nichž dva utrpěli lehčí poranění a po ošetření byli převezeni do jindřichohradecké nemocnice.

Třetí muž, jehož vozidlo mělo rotovat přes střechu a zůstal ve voze zaklíněn, byl při příjezdu záchranářů v bezvědomí.  Po vyproštění a poskytnutí veškeré akutní přednemocniční neodkladné péče se jeho stav upravil a následně byl letecky s těžkými mnohačetnými poraněními transportován do nemocnice v Českých Budějovicích.

K další vážné nehodě došlo opět na Jindřichohradecku.

K nehodě byly vyslány dvě pozemní posádky RV a RZP, na místo znovu letěl . Při nehodě se zranila žena a utrpěla středně těžká poranění v oblasti hlavy a hrudníku. Po neodkladné péči záchranářů byla také letecky převezena do traumacentra v Českých Budějovicích.

Ke 3.nehodě došlo na Písecku.

Starší muž zřejmě následkem zdravotních obtíží, které předcházely nehodě, vyjel mimo vozovku. K nehodě byly okamžitě vyslány dvě nejbližší pozemní posádky RV a RZP. Muž byl po příjezdu záchranářů v bezvědomí, neboť u něj došlo k selhání základních životních funkcí.

U pacienta byla neprodleně zahájena veškerá neodkladná resuscitační péče s farmakologickou podporou, srdeční oběh se tak podařilo záchranářům po několika minutách obnovit a muž byl následně převezen na ARO v Českých Budějovicích.

Zdroj: Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Série vážných dopravních nehod během 90 minut dnes zaměstnala několik posádek jihočeských záchranářů

  1. Pingback: youtube niches

Comments are closed.