Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ PRÁCE: Dvojice policistů ani na okamžik nezaváhala a zachránila při požáru bytu v Ostravě muže v bezvědomí

OSTRAVSKO – K požáru v jednom z domů v Ostravě-Mariánských Horách dnes vyjely vedle hasičů také policejní hlídky, první na místo dorazili policisté místního oddělení. Hlídka registrovala v oknech bytu ve čtvrtém patře plameny, objekt byl zasažen kouřem. Policisté na místě zjistili, že v zasaženém bytě se pravděpodobně nachází jeho obyvatel a vyběhli do čtvrtého patra. Chodba domu byla zakouřena, orientace v místě velmi svízelná.

Byt zasažený požárem byl zdrojem velmi silného kouře, policisté nalezli v chodbě bytu ležícího, nekomunikujícího muže. Ihned jej dva policisté (obvodního oddělení policie Mariánské Hory) vytáhli ze zasaženého místa a vynesli z domu. Následně byl muž předán do péče zdravotníků.

Policisté evakuovali další obyvatele domu a z domu vyvedli i seniorku, neorientující se v nastalé situaci. Celkem bylo evakuováno deset osob. Na místě zasahovaly tři policejní hlídky, následně i další policisté (kriminalistický technik atd). Po provedeném hasebném zásahu hasičů policisté provedli ohledání místa požáru, zajistili stopy. Věc bude zřejmě kvalifikovaná jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti. Příčinu požáru i nadále zjišťujeme.

Autor: mjr. Mgr. Gabriela Pokorná

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář