Auto-Moto HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru pracovního stroje na skládce na Kroměřížsku

KROMĚŘÍŽSKO – Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru pracovního stroje na skládce v místní části Nětčice u Zdounek na Kroměřížsku. Požár byl hašen dvěma proudy vody B se smáčedlem. Stroj byl požárem zničený.

Požár se nerozšířil na těleso skládky. Nedošlo k zranění osob. K lokalizaci požáru došlo v 10:33 hodin. Na místě požáru je i nadále Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Na místě zasahovaly jednotky Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje z požárních stanic Morkovice-Slížany i Kroměříž a jednotka Sboru dobrovolných hasičů obce Zdounky.

FOTOGALERIE…

Řidič stroje během práce ucítil kouř. Vypnul motor a vystoupil. Z motorového prostoru začal vycházet kouř. K hašení proto použil jeden hasicí přístroj. Z pod kapoty motoru začaly vyšlehávat plameny, proto utíkal pro druhý hasicí přístroj. Během hašení se nadýchal zplodin hoření i prášku. Sanitkou Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje byl proto převezen k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Příčinou vzniku požáru je technická závada, která bude po vyhodnocení získaných poznatků a indicií upřesněna později. Požárem vznikla škoda v předběžné výši 500 tisíc korun.

Zdroj: HZS Zlínského kaje
(RŽ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz