Auto-Moto Doprava HZS Jihomoravský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Tragický čelní střet dvou osobních aut u Pasohlávek zaznamenala palubní kamera z kamionu!

PASOHLÁVKY – Inteligentní systémy usnadňují a zpříjemňují jízdu osobními automobily, v komfortu za volantem je pak snadné podlehnout únavě. Ta má s největší pravděpodobností na svědomí i úterní dopravní nehodu na silnici I/52 u Pasohlávek.

Dvaačtyřicetiletý cizinec se svým Mercedesem krátce před třináctou hodinou vyjel v mírné pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se bez jakéhokoli brždění čelně srazil s protijedoucí Toyotou. V ní cestovali dva cizinci, muž a žena. Oba byli s těžkými zraněními převezeni do nemocnice, kde muž později zemřel. Tragický střet zachytila palubní kamera nákladního vozu, jedoucího za mercedesem.

I v Jihomoravském kraji začínají v nadcházejícím víkendu jarní prázdniny, kdy mnoho lidí vyráží auty na rekreace. Dopravní policisté chtějí zveřejněným videem varovat před nebezpečím únavy na cestách. Důkladná příprava a vydatný odpočinek před cestou zajistí řidiči správné reakce na rozličné situace v silničním provozu. Významnou úlohu může při jízdě sehrát i spolujezdec.

 Rozhovorem pomůže udržet a kontrolovat pozornost a bdělost řidiče. I v případě nepatných náznaků únavy se vždy vyplatí zastavit a krátce se občerstvit.

Autor: por. David Chaloupka

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “VIDEO: Tragický čelní střet dvou osobních aut u Pasohlávek zaznamenala palubní kamera z kamionu!

  1. Pingback: Belcampo Fernald

Comments are closed.