Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Mladý řidič na Táborsku před jízdou vypil nějaký alkohol a pak se vydal na cestu! Na dálnici D3 havaroval

TÁBORSKO – V sobotu odpoledne po 16:00 hodin byla na Integrované operační středisko Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámena informace o dopravní nehodě na dálničním mostě nad dálnici D3.

Na místo byla vyslána Skupina dopravních nehod dopravního inspektorátu Tábor, kde policisté zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky Mazda 323 F, jel ve směru Dolní Bukovsko – Horusice, kdy nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, při projetí pravotočivou zatáčkou na zmíněný most, přejel do protisměru, kde narazil do kovových svodidel. Poté se jeho vozidlo odrazilo zpět do vozovky, kde v protisměru narazil do jedoucího osobního vozidla tovární značky Audi A3. Po nárazu se lehce zranil řidič mazdy.

Provedeným testem na zjištění návykové látky v dechu strážci pořádku prokázali, že zmíněný řidič (roč. 1998) před jízdou zřejmě požil alkohol, výsledkem měření přístroje Dräger – 1,6 promile. Tento výsledek se potvrdil i opakovaným testem.

Řidič byl převezen na ošetření do zdravotnického zařízení přítomnou osádkou Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autor: por. Bc. Milan Bajcura

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz