Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Chodec na Rychnovsku skočil pod kola projíždějícího automobilu! Střet nepřežil

RYCHNOVSKO – K tragické dopravní nehodě, při které přišel o život chodec, došlo na silnici číslo II/319 ve směru jízdy od Rychnova nad Kněžnou k obci Javornice.

V uplynulých dnech policejní komisař odložil trestní věc podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, jelikož vyšetřováním vyšlo najevo, že poškozený náhle a bezprostředně před vozidlo Renault z pravého okraje skočil. Na smrti chodce kriminalisté tedy neshledali cizí zavinění.

Přítomnost návykových látek v krvi řidiče byla vyloučena po provedení odborného lékařského vyšetření, ke kterému došlo v inkriminovaný den.

Dle dosud zjištěných informací došlo ke střetu 38letého chodce s nákladním vozidlem Renault Trafic. Muž po střetu utrpěl těžké zranění neslučitelné se životem a na místě dopravní nehody zemřel. Policisté na místě provedli s řidičem Renaultu dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem.

U řidiče byl proveden orientační test na návykové látky, který byl po vyhodnocení pozitivní. Z důvodu vyloučení či potvrzení přítomnosti omamných a psychotropních látek jsme ho dále vyzvali k lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem biologického materiálu. Tomuto se podrobil.

Způsobená škoda na nákladním vozidle byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Autor: por. Pižlová Šárka DiS.
Ilustrační snímek

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz