HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

INFORMUJEME: Hašení letadel v Národním parku České Švýcarsko je účinné… Během dneška se zranilo pět zasahujících hasičů

HŘENSKO – Italská letadla dnes mezi 14.00 – 15.00 hodinou vystřídala posádky a dotankovala. Po 15. hodině byla opět ve vzduchu a pokračovala ve shozu na stejném místě, tedy v oblasti Bouřňák a Větrovec. Podle informací od velitele přímo z terénu je hašení letadly účinné.

Jeden ze slovenských vrtulníků musel odletět na pravidelnou revizi. Všechny síly teď hasiči směřují do oblasti nepřístupných míst kolem Pravčické brány, skal nad Hřenskem v západní části a na oblasti Větrovec a Bouřňák. Z jednotlivých sektorů chodí pozitivní zprávy a ohniska se objevují v menší intenzitě než v minulých dnech.

Není také takové vedro a vítr je slabší než jsme čekali. Hasičům se pracuje lépe než v minulých dnech. Nezaznamenávají výraznější plamenné hoření, ohniska jsou spíše jako žhnutí podrostu a jehličí.

Stále připravují místa pro zásobu vody. Čerpací stanoviště nechávají na strategických a problémových bodech pro případné dohašování, až místo požáru opustí.

ŽIVĚ Z HŘENSKA… 

Během dneška se pět zasahujících hasičů zranilo, všechna zranění baly naštěstí lehká. Od neděle hasiči rovněž ukončí živý stream, dokumentaristi hasičů se teď soustřeďují na detailní mapování místa požáru.

Zdroj: HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz