Auto-Moto HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Při sklizni kukuřice shořela u Starého Rožmitálu na Příbramsku sklízecí řezačka

PŘÍBRAMSKO – Profesionální hasiči z Příbrami spolu s dobrovolnou jednotkou Rožmitál pod Třemšínem byli vysláni ke Starému Rožmitálu, kde při sklizni kukuřice došlo k požáru sklízecí řezačky.

Po příjezdu k události už byl celý stroj v plamenech. Hasiči v dýchací technice na zdolání plamenů nasadili jeden vysokotlaký a dva C proudy, po chvíli i pěnu, aby hašení bylo účinnější.

Požár byl v 18.45 hodin lokalizován a ve 20.35 hodin zcela zlikvidován. Muže, který stroj obsluhoval, převezla zdravotnická záchranná služba na vyšetření do příbramské nemocnice, neboť se při pokusu o prvotní zásah nadýchal zplodin hoření. Kvůli částečnému úniku nafty a hydraulického oleje do půdy byl na místo přizván zástupce příslušného vodoprávního úřadu. Jednotky místo úniku zasypaly sorbentem, po dohodě s majitelem pozemku bude zasažená část pole v pátek asanována odbornou firmou Dekonta.

Škody na řezačce vyčíslil vyšetřovatel částkou 7,5 milionu korun, příčinou vzniku požáru bylo zřejmě vniknutí cizího předmětu do stroje.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Při sklizni kukuřice shořela u Starého Rožmitálu na Příbramsku sklízecí řezačka

Comments are closed.