HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři zasahovali u dalšího tonutí ve Stříbrném jezeře v Opavě! Tentokrát u tonoucího patnáctiletého chlapce…


OPAVA – Posádky zdravotnické záchranné služby vyjížděly včera k dalšímu případu tonutí v Opavě. Pouhý den po utonutí staršího muže ve Stříbrném jezeře na okraji města museli ve stejné lokalitě záchranáři zasahovat znovu.

Informaci o události přijali pracovníci krajského operačního střediska před tři čtvrtě na čtyři. K místu vyslali pozemní tým rychlé zdravotnické pomoci a lékařské rendez-vous. První záchranáři dorazili k postiženému během čtyř minut od převzetí výzvy k zásahu.

Tentokrát byl tonoucím patnáctiletý chlapec, který se rozhodl plavat na molo uprostřed vodní plochy, avšak došly mu síly a začal klesat pod hladinu. Pomoci mu se podařilo okolním plavcům, kteří jej vytáhli na břeh. Byl krátce v bezvědomí, s posádkami ZZS již později komunikoval. Zasahující lékařka zajistila prvotní vyšetření, podala kyslík a potřebné léky. Poté záchranáři transportovali pacienta na dětskou jednotku intenzivní péče opavské Slezské nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz