Auto-Moto dobrovolní hasiči HZS Krimi Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

U požáru garáže rodinného domu s osobním automobilem a dílnou ve Šternberku zasahovaly čtyři jednotky hasičů

ŠTERNBERK – Složky Integrovaného záchranného sboru ČR zasahovaly ve Šternberku u požáru garáže rodinného domu s osobním automobilem a dílnou.

Při požáru byl jeden člověk zraněn. Přivolaní hasiči mu poskytli první pomoc a předali jej záchranářům. Čtyři jednotky lokalizovaly plameny 2C proudy, hasební práce komplikovalo množství speciálního vybavení.

FOTOGALERIE…

Uvnitř garáže se nacházely dva svařovací agregáty s plynovými láhvemi a další speciální technika a materiál. Vše hasiči během hašení vyhledali a ochladili, aby zamezili výbuchu. Zároveň hasiči zabránili rozšíření požáru na obytnou část domu. Uchráněné hodnoty tak činí 9 milionů.

Příčinu nyní na místě objasňuje vyšetřovatel hasičů, který odhadnul předběžně škodu na půl milionu korun. Na místě pak jednotky rozebíraly střešní konstrukce a vyhledávaly skrytá ohniska, dohašují je. Samozřejmá byla též kontrola termokamerou.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje
(LB)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz