Krimi Policie Pomáháme Praha Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

HRDINA DNE: Pražský policista riskoval svůj život, aby zachránil ženu, která se v bytě pokusila spáchat sebevraždu

PRAHA – Policista přelezl v pátém patře z jednoho balkónu na druhý a zachránil ženu, která se v bytě pokusila spáchat sebevraždu. Díky rychlému zásahu vše dobře dopadlo. 

Operační důstojník na lince 158 přijal oznámení od muže, dle kterého se v jednom z bytů v pražských Kobylisích nacházela žena v ohrožení života. Jako první byli na místě policisté z místního oddělení Kobylisy, ale na zvonek u bytu ani klepání nikdo nereagoval.

https://www.youtube.com/watch?v=C69fLGk-TpU

Z důvodu nebezpečí z prodlení si policisté museli dovnitř najít jinou cestu a tak využili sousedy. Přes vedlejší byt vstoupili na sousední balkón, kde jeden z policistů přelezl přes zábradlí a následně přeskočil na balkón od uzamčeného bytu. Tam využil otevřeného okna a dostal se dovnitř.

Uvnitř bytu nalezl silně intoxikovanou sedmadvacetiletou ženu, která dle prvotního zjištění spolykala velké množství léků, které zapila alkoholem. Policisté ihned na místo přivolali zdravotníky a do jejich příjezdu se ženou komunikovali a kontrolovali její životní funkce. Záchranáři si během několika minut ženu převzali a převezli ji do nemocnice, kde byla hospitalizována.

Ošetřující lékař konstatoval, že byla v tak vážném stavu, že kdyby policisté zasáhli o několik minut později, už by jí nikdo pomoci nedokázal.

Autor: nprap. Bc. Richard Hrdina
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “HRDINA DNE: Pražský policista riskoval svůj život, aby zachránil ženu, která se v bytě pokusila spáchat sebevraždu

Comments are closed.