Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Motorkářská sezóna na jihočeských silnicích ještě zdaleka nekončí…

TÁBORSKO – Včera zasahovali záchranáři v Sezimově Ústí na Táborsku u střetu motorky a dodávky, kdy motorka narazila ještě do další dodávky zaparkované u domu. O vážné nehodě jsme včera již také aktuálně informovali…

Zraněný motorkář byl následně do nemocnice transportován letecky. Táborští hasiči zajistili jak místo nehody, tak všechny zúčastněné dopravní prostředky, asistovali zdravotníkům při ošetření a transportu zraněného a pak pomohli při naložení dodávky na vůz odtahové služby.

FOTOGALERIE…

Okolnosti vážné nehody i nadále vyšetřují dopravní policisté.

Táborští dopravní policisté vyšetřují střet užitkového vozidla a motorkáře na silnici I/3 u Sezimovo Ústí. V 11:53 hodin jel řidič dodávky tovární značky Fiat Ducato po silnici I/3 od Tábora na Sezimovo Ústí, kdy se pravděpodobně při odbočování vlevo plně nevěnoval řízení, přehlédl za ním jedoucího řidiče motorky, který ho v tu dobu předjížděl a odbočil. V tu dobu do něj řidič motorky narazil a poté obě vozidla skončila vlevo u rodinného domu. Při střetu se těžce zranil řidič motorky, o kterého se následně postarali záchranáři.

Vzhledem k tomu, že je ve věci vedeno trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a porušení důležité povinnosti, byl případ předán k dalšímu vyšetřování táborským kriminalistům z oddělení obecné kriminality.

Strážci pořádku žádají případné svědky popsané události, především těch jenž mohli situaci zaznamenat na svým palubních kamerách, aby nás kontaktovali na lince tísňového volání 158 nebo přímo na Územním odboru Tábor, Služba kriminální policie a vyšetřování, Oddělení obecné kriminality, Soběslavská 2763, Tábor, telefon 974 238 111.

Děkujeme.

Autor: por. Bc. Milan Bajcura

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz