HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Na Novojičínsku zranil pracovní lis jednadvacetiletého muže! V Ostravě-Porubě pak břemeno uvolněné z jeřábu usmrtilo čtyřiatřicetiletého dělníka

NOVOJIČÍNSKO / OSTRAVA – Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje zasahovala ve čtvrtek hned u dvou vážných úrazů. Odehrály se krátce po sobě na Novojičínsku a v Ostravě.

Nejprve zasahoval před polednem tým rychlé zdravotnické pomoci a vrtulník leteckých záchranářů ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde došlo k pracovnímu úrazu jednadvacetiletého muže. Zraněn byl při práci s lisem, který mu způsobil vážné poranění horní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej letečtí záchranáři transportovali do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice.

Krátce po čtrnácté hodině pak vyjížděla lékařská posádka rendez-vous a RZP k dalšímu úrazu, tentokrát v Ostravě-Porubě. Čtyřiatřicetiletý muž byl zasažen břemenem, uvolněným z jeřábu. Utrpěl poranění hlavy neslučitelné se životem a zasahující lékař po svém příjezdu mohl již pouze konstatovat jeho smrt.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz