HZS Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Požár grilu v kuchyni restaurace na Chrudimsku likvidovaly čtyři jednotky hasičů

CHRUDIMSKO – Do Luže na Chrudimsku vyjížděly v sobotu v 21.19 hodin 4 jednotky hasičů. Důvodem byl požár grilu v kuchyni místní restaurace. Evakuovány byly tři osoby, z toho jedna osoba se nadýchala zplodin hoření.

Hasiči nasadili ženě kyslíkovou terapii až do příjezdu zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, která si ženu převzala do péče a odvezla ji do nemocnice. Další osoby neutrpěly žádná zranění. Hasiči dostali požár pod kontrolu za zhruba 20 minut od příjezdu první jednotky na místo a za dalších 20 minut byl zcela zlikvidován. Z objektu hasiči vynesli tři tlakové lahve a 1 médium pro točení piva. Na volném prostranství byly lahve ochlazovány.

FOTOGALERIE…

Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 2 miliony korun. Ještě během nedělního dopoledne byli na místě požáru vyšetřovatelé z řad hasičů i Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč.

Příčinou bude pravděpodobně zatažené táhlo k ovládání hořáku u grilu a následné vznícení tuků v grilu.

Autor: por. Bc. Vendula Horáková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OBRAZEM: Požár grilu v kuchyni restaurace na Chrudimsku likvidovaly čtyři jednotky hasičů

  1. Pingback: Douceur Beauty

Comments are closed.