Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Hromadná intoxikace oxidem uhelnatým v jednom z bytů v Opavě! Šest lidí včetně dětí bylo v ohrožení života transportováno do nemocnice

OPAVA – Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje zasahovala včera vpodvečer u hromadné otravy oxidem uhelnatým v Opavě. Krajští operátoři přijali před sedmnáctou hodinou informaci o dvou postižených osobách. Na místě události však nakonec zasahovaly všechny opavské posádky a jedna hlučínská, celkem tři zdravotnické a dva lékařské týmy.

Záchranáři po příchodu zjistili vysokou hladinu nebezpečného oxidu uhelnatého, který zřejmě unikal z plynového kotle. Z prostor bytu vynesli tři zasažené osoby, všechny v bezvědomí a ohrožení života.

Nejvážnější byl stav třináctiletého chlapce, kterého musel zasahující lékař zaintubovat a převést na přístrojem řízenou ventilaci. Po dalších nezbytných opatřeních byl transportován do ostravské Fakultní nemocnice, a to na oddělení resuscitační péče.

Dalšími dvěma postiženými byli osmatřicetiletá žena a o rok mladší muž. Oba nabyli během poskytování přednemocniční neodkladné péče vědomí. Posádky jim podaly kyslík, zajistili žilní vstupy a aplikovaly léky. Čtvrtým pacientem byl šestnáctiletý chlapec, který se zplodin nadýchal, avšak zůstal při vědomí a jeho stav nebyl vážný.

Dospělí i chlapec byli po ošetření přepraveni do opavské Slezské nemocnice a předáni na interní, respektive dětské ambulanci.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “DRAMA: Hromadná intoxikace oxidem uhelnatým v jednom z bytů v Opavě! Šest lidí včetně dětí bylo v ohrožení života transportováno do nemocnice

  1. Pingback: top article

Comments are closed.