dobrovolní hasiči HZS Liberecký Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů Zvířata

OBRAZEM: Hasiči zachraňovali koně, který v Krčkovicích na Hruboskalsku u rybníku Věžák zapadl do bahna u břehu rybníka


LIBERECKÝ KRAJ – Hasiči po celém Libereckém kraji vyjeli o víkendu k 36 událostem, z nichž byly 4 požáry a 2x tak více dopravních nehod. Převážnou většinu zásahů tvořily technické pomoci, mezi které patří i záchrana osob nebo zvířat.

Hasiči – lezci měli tento víkend napilno – zasahovali každý den, a to minimálně jednou. V sobotu například asistovali při transportu osoby z nepřístupného terénu na Riegrově stezce v Bítouchově na Semilsku. Na místo byly vyslány dvě lezecké skupiny ze stanice HZS Liberec a Semily. Zraněná osoba byla stabilizována na nosítkách ve vakuové matraci, ve které proběhl její přesun k vrtulníku Letecké záchranné služby.

FOTOGALERIE…

Další kuriózní zásah řešili včera v Krčkovicích na Hruboskalsku u rybníku Věžák. Zde zapadl kůň u břehu rybníku do bahna a nemohl se z něj dostat sám ven. Před zahájením vyprošťovacích prací se hasiči převlékli do suchých obleků tak, aby mohli do vody za koněm. Zvíře upevněné ve speciální síti za použití kladky a navijáku vytáhli z bahna ven po hodině a půl od nahlášení události.

O dalších pár minut se kůň v pořádku postavil na vlastní nohy.

Zdroj: HZS Libereckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz