Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: V areálu jedné z firem v Napajedlích havaroval vysokozdvižný vozík a skončil na boku! V jeho kabině zůstal zraněný řidič


NAPAJEDLA – Včera odpoledne přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Zlínského kraje oznámení o nehodě vysokozdvižného vozíku v areálu jedné z firem v Napajedlích.

Na místo byly vyslány profesionální jednotky ze stanice Otrokovice, centrální hasičské stanice Zlín a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Napajedel.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že vysokozdvižný vozík leží na boku a v kabině zůstal zraněný řidič. Velitel zásahu vyhodnotil, že síly a prostředky na místě události stačí a jednotky z centrální hasičské stanice Zlín se vrátily zpět na základnu. V průběhu stabilizace zraněného řidiče posádkou záchranářů pracovali hasiči na stabilizaci vozíku proti jeho případnému pohybu, zajistili protipožární opatření a zasypání unikajících provozních kapalin sorbentem. Poté ve spolupráci s ostatními zasahujícími provedli vyproštění zraněné osoby pomocí páteřové desky.

FOTOGALERIE…

Posádka záchranářů následně transportovala zraněnou osobu do KNTB. Majitel firmy zajistil vrácení vysokozdvižného vozíku zpět na kola a odpojení akumulátoru. Hasiči provedli závěrečnou likvidaci uniklých provozních kapalin a vrátili se zpět na základnu.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(DM)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz