HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Záchranáři resuscitovali utonulou dívku v Ostravě! Ta bohužel v nemocnici zemřela


OSTRAVA – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera vpodvečer u případu tonutí v Ostravě. Operátoři byli o události na vodní ploše v městské části Hrabůvka informováni před čtvrt na sedm s tím, že tonoucí dítě není ve vodě vidět. Kromě pozemní posádky rychlé lékařské pomoci proto k rekognoskačnímu letu odstartoval také vrtulník letecké záchranné služby.

Dvanáctiletá dívka, kterou vytáhli z vody přivolaní hasiči, byla dle informací záchranářů pod hladinou minimálně patnáct minut a nejevila žádné známky života. Týmy ihned zahájily rozšířenou resuscitaci. Za stálé nepřímé srdeční masáže byly pacientce zajištěny dýchací cesty a lékař ji připojil k umělé plicní ventilaci. Po zajištění vstupu do kostní dřeně začali záchranáři podávat léky a museli rovněž přistoupit k defibrilačnímu výboji. Nakonec se jim podařilo obnovit pravidelnou srdeční akci a dívku transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Její stav zůstával v okamžiku předání kritický.

Dívka bohužel ve Fakultní nemocnici v Ostravě následně zemřela.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz