dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Ve Fakultní nemocnici Bulovka se zřítil výtah do výtahové šachty! V době pádu bylo ve výtahu celkem 13 osob, a to i přes maximální kapacitu 6 osob


PRAHA – Jednotky pražských hasičů zasahují ve Fakultní nemocnici Bulovka u pádu výtahu ve výtahové šachtě! V době pádu bylo ve výtahu celkem 13 osob, a to i přes maximální kapacitu 6 osob. Informují o tom hasiči.

Přivolaní hasiči za chránili 13 osob, z toho jedna zraněná osoba předána do péče záchranné služby. Žena si měla pádem zlomit nohu!

Na místě zasahují dvě posádky záchranářů, lékař a inspektor. Zraněná ženo okolo 70let je při vědomí, má zlomenou nohu, a po zajištění byla převezena k další péči na ortopedii. Ostatních 12 osob budou preventivně převážet na CP FNB, nicméně všichni jsou bez zjevných zranění.

Dnes v 17:14 hodin došlo k pádu výtahu z druhého patra v budově č. 3. Ve výtahu, jehož maximální kapacita je 6 osob, bylo tou dobou 13 osob, z toho 4 děti. Všichni jsou nyní v péči lékařů, nikdo není v ohrožení života.

Hasiči společně s bezpečnostní službou nemocnice zajišťují výtah. Další souvislosti pádu výtahu vyšetřují policisté.

Zdroj: HZS Praha

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz