dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V jednom z bytů paneláku ve Slaném došlo k výbuchu blíže nezjištěných chemikálií! Exploze zranila obyvatele bytu


SLANÝ – Ve středu krátce před osmou hodinou večerní, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému do Slaného, kde v jednom bytě bytového domu došlo k výbuchu blíže nezjištěných chemikálií.

Na místě zasahovali za Policii ČR policisté z obvodního oddělení Slaný, kriminalisté, kriminalistický technik a také policejní pyrotechnik. 

Při ohledání vnitřních prostor bytu byly na více místech nalezeny chemické látky, které pyrotechnik zajistil a zabezpečil. Ty budou následně podrobeny odbornému zkoumání.

V bytě, v němž došlo k explozi, se uvnitř nacházel 44letý muž sám, kterého si převzali zdravotníci a převezli do kladenské nemocnice. Z okolních bytů bylo evakuováno celkem 15 osob, z nichž žádná nebyla zraněna. Do svých bytů se pak obyvatelé vrátili v brzkých ranních hodinách.

V současné době kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, kde je trestní sazba odnětí svobody v délce od 3 do 8 let.

Vzhledem k tomu, že doposud nemáme všechny osoby vyslechnuty a celá věc je na prvopočátku prověřování, není možné poskytnout bližší informace. 

Autor: por. Bc. Michaela Richterová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz