Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Na silnici I/56 u obce Staré Hamry havarovaly dva motocykly, jeden z motorkářů nehodu nepřežil


STARÉ HAMRY – Dvě jednotky hasičů zasahovaly včera odpoledne u dopravní nehody dvou motocyklů na silnici I56 u obce Staré Hamry na Frýdecko-Místecku. 

Událost byla ohlášena deset minut po půl třetí odpoledne, k zásahu byli vysláni profesionální hasiči ze stanice ve Frýdku-Místku a dobrovolná jednotka obce Staré Hamry. Na pomoc ihned vzlétl vrtulník letecké záchranné služby a vyjel tým RZP z Frýdlantu nad Ostravicí.

Motocyklista ve věku osmadvaceti let utrpěl při nehodě smrtelná poranění v oblasti hrudníku, břicha a dolní končetiny, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů, pomoci mu již nebylo možno.

Devětačtyřicetiletý muž byl mimo ohrožení života a posádkami ZZS ošetřen se středně závažnými poraněními horní a dolní končetiny. Pozemní tým jej po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předal do další léčby ve frýdecko-místecké nemocnici.

Hasiči po příjezdu na místo události provedli na obou havarovaných motocyklech protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní náplně. Při nehodě byli zraněni dva lidé, jeden z nich smrtelně.

Hasiči nainstalovali mobilní zástěnu, dopravu spolu s policisty řídili kyvadlově. Po provedení dokumentace pro účely šetření nehody jednotky pomohly s naložením havarovaných motocyklů na odtah a uklidily komunikaci.

Zásah byl ze strany hasičů ukončen o půl osmé.

Autor: Jakub Kozák
a PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz