elektřina Krimi LZS Moravskoslezský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Čtyřiačtyřicetiletý muž v Ostravě byl v bytě zasažen elektrickým proudem a poté upadl do bezvědomí


OSTRAVA – Pracovníci Krajského zdravotnického operačního střediska převzali v úterý před osmnáctou hodinou informaci o zranění elektrickým proudem v Ostravě.

K zásahu byl vyslán lékařský tým rendez-vous z porubské základny a posádka rychlé zdravotnické pomoci ze Zábřehu. Záchranáři byli u pacienta během čtyř minut od převzetí výzvy.

Muž ve věku čtyřiačtyřiceti let byl v bytě zasažen elektrickým proudem a poté upadl do bezvědomí, došlo rovněž k selhání dýchání a krevního oběhu. Záchranáři po svém příjezdu navázali na poskytovanou základní první pomoc a zahájili rozšířenou resuscitaci. Nezbytné bylo podání defibrilačního výboje, zajištění dýchacích cest i dalších úkonů. Týmům ZZS se podařilo rychle obnovit pravidelný srdeční rytmus a pacient byl následně transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice, kde jej posádky předaly na oddělení urgentního příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz